Magnesium Diasporal - singurul produs care conține citrat de magneziu pur, în forma în care acesta se găsește în organism. Disponibil și în România.

* Erhöhung der Magnesium- konzentration im Blut nach 90 Minuten.

O scurtă introducere despre magneziu

Magneziul este unul dintre așa numitele minerale vitale, este esențial pentru viață, dar organismul nu îl poate produce. Magneziul ia parte la mai mult de 300 de procese în organism, de exemplu, magneziu reglementează interacțiunea a mușchilor și a nervilor și, prin urmare, garantează buna funcționare a întregului sistem muscular. Nici unul dintre procesele dependente de energie din corpul nostru nu ar funcționa fără magneziu. 

Magneziul – piatra de temelie a vieţii

În natură, magneziul se găsește sub formă de compuși cu precădere în rocile din crusta pământului, dar și în apa de mare. Natura datorează culoarea sa verde clorofilei, un compus complex având magneziu ca atom central. Corpul uman conține aproximativ 26 g de magneziu; majoritatea (60%) se află în oase contribuind la stabilitatea acestora. Mai mult decât atât, magneziu joacă un rol important în diviziunea celulelor și în funcționarea sistemului nervos. 

Magneziul – zilnic pe masă

Magneziul apare pe scară largă în produsele alimentare pe baza de plante și animale dar variază foarte mult în conținutul său. Acesta se găsește in principal in leguminoase, legume cu frunze verzi, cereale, toate având conținut ridicat de magneziu. Apele curative și minerale sunt, de asemenea, o sursă de magneziu.

Sfat

Știai că trebuie să mănânci 9 banane pe zi,
pentru a acoperi necesarul de magneziu?