Magnesium Diasporal - singurul produs care conține citrat de magneziu pur, în forma în care acesta se găsește în organism. Disponibil și în România.

* Erhöhung der Magnesium- konzentration im Blut nach 90 Minuten.

Magneziul și medicația

Medicamentele blocatoare de acid gastric pot cauza deficit de magneziu

În timpul tratamentului pe termen lung cu blocante de acid gastric (de exemplu omeprazol, pantoprazol) împotriva efectelor, cum ar fi regurgitație acidă și pirozis, deficiențele severe de magneziu pot fi cauza. Prin urmare, simptomele de deficit de magneziu (de exemplu, crampe ale musculaturii gambei, tensiunile musculare), ar trebui să fie remarcate dacă utilizați în mod regulat blocante de acid gastric și în plus luați un supliment de magneziu. 

Important: Folosiți un supliment de magneziu cu citrat de magneziu cu acțiune lină. 

Citratul de magneziu poate fi absorbit direct de către organism și nu are nevoie de acid gastric pentru eliberarea de magneziu. Astfel, simptomele unui deficit de magneziu pot fi ușor tratate. Recomandarea noastră: Magnesium Diasporal® 300, granule pentru soluție orală. Singurul farmaceutic cu citrat de magneziu pur în forma în care apare ca o piatră de temelie pentru organism. 

Pierderile de magneziu cauzate de agenți de deshidratare și laxative

Agenți de deshidratare (diuretice), care sunt angajați împotriva retenției de lichide în organism (edeme), insuficiență cardiacă și hipertensiune arterială, duc la o excreție crescută de magneziu prin rinichi și, prin urmare, provoacă deficit de magneziu. Acest lucru este valabil și pentru laxative. Prin urmare, ar trebui să se acorde atenție la o alimentare suficientă cu magneziu in cazul tratamentelor pe o perioadă mai lungă.

Magneziu și calciu – nu împreună

Şi magneziul şi calciul sunt necesare pentru o varietate de scopuri în corpul nostru. În ce priveşte absorbţia, cele două substanţe pot interfera una cu cealaltă în cazul administrării în concentraţii mari (ex. 300 mg magneziu şi 1000 mg calciu). Astfel este recomandat ca administrarea de doze mari de magneziu şi calciu să fie separată de cel puţin 2 până la 3 ore (ex. se administrează calciu dimineaţa şi magneziu seara).

Trebuie să eviți să iei alte medicamente și Magnesium Diasporal în același timp, dacă este posibil. Permite de la 2 la 3 ore între administrarea suplimentului de magneziu și alte medicamente pentru a reduce posibilitatea de interacțiune