Magnesium Diasporal - singurul produs care conține citrat de magneziu pur, în forma în care acesta se găsește în organism. Disponibil și în România.

* Erhöhung der Magnesium- konzentration im Blut nach 90 Minuten.

Administrarea corectă

Prevenirea și compensarea deficiențelor

Magneziul ar trebui să fie luat zilnic pentru a preveni deficienta de magneziu. În caz de manifestări acute de deficiențe, cum ar fi crampe în mușchii gambei, un dozaj adecvat trebuie continuat, chiar și după ce simptomele au dispărut, pentru că recuperarea magneziului necesită timp. 

Momentul potrivit pentru administrarea magneziului

În general, puteți lua citrat de magneziu, în orice moment al zilei. În cazul timp de noapte crampe vițel, magneziu ar trebui să fie luate în seara chiar înainte de a merge la culcare. Acest lucru se datorează faptului că nivelul de magneziu din sânge scade întotdeauna ușor pe timp de noapte și, prin urmare, crampe sunt generate mai ușor. Sportivii ar trebui să ia magneziu după sport în cazul în care este posibil, deoarece magneziu în doze mari poate avea un efect laxativ ușor. Pacienții cu glaucom trebuie să ia magneziu în timpul zilei.

Efecte secundare – niciun motiv să vă faceți griji

La începutul tratamentului cu magneziu, scaune moi și posibil chiar ar putea apărea diareea. Acest lucru este inofensiv și va dispărea în timp. În astfel de cazuri, doza trebuie să fie redusă ca o relaxare de scaun este un semn că capacitatea de absorbție intestinală de magneziu a fost atins. Excesul de magneziu este excretat prin urină, atunci când funcția renală este normală și supradozele sunt, prin urmare, practic, imposibil. 

Supradozajul de magneziu

În funcție de gradul de deficit de magneziu și ordinele medicului, doza de magneziu poate varia de la 300 mg până la mai mult de 600 mg de magneziu pe zi. În cazul în care prea mare o doza de magneziu este luată de accident, o relaxare distinct de scaun poate fi consecința. În astfel de cazuri, doza trebuie să fie redusă ca o relaxare de scaun este un semn că capacitatea de absorbție intestinală de magneziu a fost atins. Excesul de magneziu este excretat prin urină, atunci când funcția renală este normală și supradozele sunt, prin urmare, practic, imposibil.

Doza potrivită este importantă pentru eficiență.
Doza potrivită este importantă pentru eficiență.

Când ar trebui să consulți medicul?

Magneziul ar trebui să fie luată numai după consultarea cu un medic în cazul unor deficiențe grave ale funcției renale și ritm cardiac lent (bradicardie). Unele medicamente, cum ar fi antibiotice aminoglicozide, cisplatin și ciclosporina A, conduce la excreția renală accelerată magneziu, care vor necesita eventual ajustarea dozei. In plus fata de doze mari de calciu, fier, de fluor, tetraciclină antibiotice afectează, de asemenea, absorbția intestinală magneziu. Ca magneziu și medicamentele menționate mai sus ar putea influența reciproc absorbția celuilalt, un interval de timp de 2 la 3 ore în general trebuie respectate între doze, dacă este posibil.