Gama Magnesium Diasporal® oferă produse pentru multiple cerințe

* Erhöhung der Magnesium- konzentration im Blut nach 90 Minuten.

Magneziul și sportul

Necesar crescut de magneziu în timpul activitatilor sportive

Peste 300 de enzime din corpul uman au nevoie de magneziu ca un co-factor. De asemenea, magneziul joacă un rol important în toate procesele metabolice intracelulare care sunt implicate în sinteza sau metabolizarea compușilor generatori de energie (de exemplu, glucoza). Enzimele implicate în metabolizarea glucozei necesita magneziu pentru activarea lor. Energia nu poate fi produsă fără magneziu. Formarea acidului lactic în mușchi (metabolismul anaerob al glucozei) apare atunci când alimentarea cu oxigen este insuficientă şi limitează performanţa fizică. Prin urmare, lactoza trebuie eliminată din organism cât mai rapid posibil, un proces care necesită, de asemenea, magneziu. Astfel, un aport adecvat de magneziu este de o importanță deosebită pentru sport. Cerința de magneziu este substanțial majorată de creșterea metabolismului în timpul activităţilor sportive.

Magneziul și funcțiile musculare

Efortul fizic mare din timpul activităților sportive favorizează consumul și pierderea de magneziu, cauzate de metabolismul accelerat și transpirație. Pierderile de fluid pot fi substanțiale (până la 2 litri pe oră), în special atunci când temperatura și umiditatea sunt ridicate. O alta cauză pentru deficiența de magneziu este consumul mare de magneziu datorat metabolismului rapid sau secreției renale.

Atleții de anduranță suferă mai frecvent de deficit de magneziu decât ceilalți sportivi. Prin urmare aceștia trebuie obligatoriu să compenseze pierderile de magneziu în timpul fazei de recuperare, astfel încât o deficienţă de magneziu să poată fi evitată înainte de a reîncepe activitatea fizică. 

Simptomele tipice de deficienţă de magneziu sunt hiper-excitabilitatea neuromusculară cu incidenţe dese de convulsii musculare şi crampe şi de asemenea predispoziţie către tensiuni, întinderi şi rupturi musculare. Astfel este important pentru cei ce sunt angajaţi în activităţi sportive să compenseze pierderile de magneziu în fazele de regenerare şi să îndeplinească nevoia ridicată de magneziu specifică pentru sportivi (5 mg magneziu/kg greutate corporală). Datorită efectului său relaxant, administrarea de doze mari de magneziu înainte de activităţile sportive poate reduce performanţa fizică.

Sportivii au nevoie de mai mult magneziu – aportul de citrat de magneziu suplimentar poate compensa cererea crescută de magneziu
Sportivii au nevoie de mai mult magneziu – aportul de citrat de magneziu suplimentar poate compensa cererea crescută de magneziu

Magneziul susţine performanţa

Activitatea musculară crescută și transpirația provoacă organismul să consume sau să piardă magneziu in timpul efortului. Pentru a susţine funcţiile musculare si performanţa pe termen lung, sportivii au nevoie să compenseze orice deficienţă de magneziu și lichide, de exemplu, cu Magnesium Diasporal® 300 Direkt, granule pentru utilizare directă

Pentru a menţine forma fizică pe termen lung, toţi sportivii trebuie să compenseze pierderile de magneziu în faza de regenerare. Performanța poate fi afectată în mod negativ în cazul consumului de magneziu în doze mari imediat înainte de activitatea sportivă, magneziul având un efect uşor laxativ.