Gama Magnesium Diasporal® oferă produse pentru multiple cerințe

* Erhöhung der Magnesium- konzentration im Blut nach 90 Minuten.

Magneziul și diabetul

Magneziul, mineralul putere – De ce diabeticii au nevoie de mai mult?

Potrivit unui raport al Federației Internaționale de Diabet, numărul de persoane afectate în ultimii 20 de ani de această boală metabolică cronică a crescut de opt ori.

 

De ce sunt diabeticii mai frecvent afectați de deficitul de magneziu? 

Adesea, nivelul de magneziu din sânge la diabetici, este inadecvat. Numeroase studii au arătat că diabeticii de Tip-2 suferă frecvent de un nivel scăzut de magneziu în sânge. Motivul este că valoarea crescută a glicemiei modifică funcția renală și astfel conduce la o pierdere mare de magneziu prin urină. Dacă pacientul diabetic are și probleme de retenție de apă și se tratează cu diuretice sau medicamente pentru reducerea acidității la nivelul stomacului (PPI), sau cu laxative pentru contracararea constipației, deficitul de magneziu poate fi mai accentuat. 

Cum poate un diabetic să realizeze faptul că suferă de deficit de magneziu?

Magneziul este implicat în peste 300 de funcții metabolice din organism. Deficitul de magneziu își poate face simțită prezența în multe feluri. Simptomele tipice sunt: 

  • Crampe și tensiuni musculare 
  • Stări de neliniște 
  • Nervozitate 
  • Confuzie 
  • Oboseală 
  • Dureri de cap, migrene 
  • Tulburări de somn 
  • Depresie 

Pentru a determina deficitul de magneziu, se analizează concentrația de magneziu din sânge. Cu toate acestea, chiar și o valoare normală de magneziu poate ascunde un deficit, deoarece organismul compensează nivelul de magneziu din sânge prin preluarea acestuia din rezervele sistemului osos. Prin urmare, în plus față o analiză de sânge, trebuie luate în considerare simptomele de mai sus. 

Un echilibru proporționat al nivelului de magneziu este important mai ales pentru diabetici
Un echilibru proporționat al nivelului de magneziu este important mai ales pentru diabetici

Poate magneziul să reducă riscul de diabet? 

Importante studii epidemiologice realizate în diverse țări, au arătat că există o corelație între numărul de cazuri noi de diabet de Tip-2 și concentrația de magneziu în sânge și/sau administrarea de magneziu. Studiile arată în mod unanim că un nivel scăzut de magneziu în sânge este corelat cu un risc mai mare de diabet. În mod similar, un aport mai mare de magneziu scade riscul de diabet. O meta-analiză a demonstrat că fiecare 100 mg de magneziu administrat scade riscul de diabet zaharat cu 15%. 

Ce fel de magneziu?

Pe baza recomandărilor Societății Germane pentru Nutriție aportul zilnic de magneziu pentru un adult ar trebui să fie de aproximativ 300-400 mg. Produsele alimentare conțin magneziu în formă organică, de exemplu, sub formă de citrat de magneziu. În această formă, magneziul este în mod natural bine absorbit de către organism.

Gama de produse Magnesium Diasporal® îți oferă multiple dozaje, forme de administrare și arome pentru alegerea suplimentului de magneziu preferat.