Magnesium Diasporal - singurul produs care conține citrat de magneziu pur, în forma în care acesta se găsește în organism. Disponibil și în România.

* Erhöhung der Magnesium- konzentration im Blut nach 90 Minuten.

Magneziul pentru crampele gambelor și tensiuni musculare

Cel mai comun motiv este lipsa de magneziu

Crampele mușchilor gambelor sunt foarte supărătoare și dureroase, mai ales atunci când apar pe timpul nopții și ne tulbură odihna.

Crampele gambelor și tensiunile musculare sunt simptome tipice ale deficitului acut de magneziu. Frecvența crampelor gambelor creste cu vârsta, motiv pentru care pacienții mai în vârstă se plâng adesea despre astfel de simptome. Dar crampele și tensiunile musculare afectează atât diabeticii cât și sportivii, în special sportivii de anduranță. Activitatea musculară intensă și transpirația conduc la consum și pierderi de magneziu care pot afecta în mod semnificativ performanțele atletice.

Crampele gambelor și tensiunile musculare sunt simptome tipice ale deficitului de magneziu.
Crampele gambelor și tensiunile musculare sunt simptome tipice ale deficitului de magneziu.

Doze regulate de magneziu împotriva crampelor musculare

Deficitul poate fi echilibrat prin utilizarea unui supliment regulat și foarte concentrat de magneziu. O doză suficient de mare trebuie să fie administrată pe o perioadă îndelungată de timp.

Sfat: 
Este recomandată o doză de magneziu seara înainte de a merge la culcare pentru a preveni crampele musculare la gambe.

Cu funcțiile renale normale, magneziul poate fi administrat ca o terapie orala pe termen lung. Excesul de magneziu fiind eliminat prin rinichi. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă o doză minimă zilnică de magneziu de 300 mg, în scopul tratamentului eficient al deficitului de magneziu (de exemplu, cu Magnesium Diasporal® 300, granule pentru soluție orală). Acest dozaj poate fi mărit în funcție de nivelul deficienței. 

Sfat: Calculează-ți necesarul de magneziu!

Magneziul este recomandat tuturor celor care suferă în mod frecvent de crampe ale gambelor și tensiuni musculare
Magneziul este recomandat tuturor celor care suferă în mod frecvent de crampe ale gambelor și tensiuni musculare

Terapie eficientă pentru crampele gambelor

Crampele la gambe şi mușchii tensionaţi sunt adesea rezultatul unui deficit acut de magneziu. Provocarea de a echilibra acest deficit este în stabilirea unei terapii practice pentru aceste crampe. O substanță activă și dozajul corect sunt cheia acestei terapii.

Literatură de specialitate despre alte substanțe active care ameliorează crampele musculare există, dar aceste substanțe active tratează doar simptomele, nu și cauzele crampelor tale. Ele sunt, de asemenea, de multe ori asociate cu efecte secundare nefericite (de exemplu reacții alergice, dificultăți de respirație, modificări ale sângelui, disfuncții hepatice). Din aceste motive, acestea ar trebui să fie administrate numai pentru o perioadă scurtă de timp (aproximativ 14 zile) dar după tratament crampele pot reapare. FDA – Administrația americană a alimentației și medicamentelor, de exemplu, nu recomandă sulfat de chinină pentru tratamentul crampelor la gambe de mai mulți ani.

Numai terapia cu magneziu, ideal cu citrat de magneziu – cu acţiune lină, se adresează cauzei problemei și este, prin urmare, potrivită pentru o terapie pe termen lung, fără efecte secundare. Administrând magneziu vei elimina nu numai simptomele acute, dar şi cauza reală a crampelor, care este atribuită deficitului de magneziu.